De verzorging & advies van een Haagbeuk

Een haag gemaakt van Haagbeuk vormt een formele look en ziet goed uit als het gecombineerd wordt met andere planten in een gemengde haag. Een Haagbeuk is vergelijkbaar met de Europese beuk, maar de bladeren zijn iets anders. Ze hebben een onregelmatige oppervlakte. De katjes verschijnen in het late voorjaar en dit wordt later klein fruit. De vogels zijn hier dol op!

De haag kan in verschillende vormen gesnoeid worden of je kan hem in een bosachtige vorm laten groeien voor een meer natuurlijke look. Beide manieren zullen er prachtig uitzien. Deze plant is niet geschikt voor kustgebieden ondanks dat de plant in veel verschillende grondsoorten kan groeien.

Snoeien – De haag kan je in nette formele vorm houden. Het is ook mogelijk om het te laten groeien in een gemengde inheemse haag, omdat de koperen bladeren in het najaar bescherming biedt aan dieren. Een keer per jaar de haag snoeien is aan te bevelen. De beste periode is in de late zomer.

Water – Totdat de planten goed gevestigd zijn is het belangrijk dat de haag voldoende water krijgt. Als dit gebeurd is hoeven ze alleen maar water te hebben in droge perioden.

Kunstmest – Algemene kunstmest is prima. Volg de instructies op de verpakking voordat je de kunstmest aanbrengt.

Mulch – Het is aan te raden om 4cm mulch op het plantengebied aan te brengen om onkruid te onderdrukken en de verdamping van water in de grond te verminderen. Je dient wel ongeveer 5cm afstand te houden van de stam om rotting te voorkomen