DEZE BLOEMBOLLEN KUN JE NU AL PLANTEN OM EXTRA VROEG TE GENIETEN VAN KLEUR IN DE TUIN

Wil je aanstaand voorjaar genieten van een extra kleurrijke tuin? Dan is het nu tijd om bloembollen te planten, want de eerste echte vorst heeft zich nog niet laten zien. Hier vind je de perfecte combinatie bloembollen om volgend jaar elke maand te genieten van kleur in de tuin.

Wanneer planten?
Die voorjaarsbloeiende bollen plant je in de tuin, voordat de eerste nachtvorst zich heeft voorgedaan. De beste periode daarvoor loopt van september tot december. Zolang er nog geen nachtvorst is geweest, kun je dus zelfs in december nog bloembollen planten. Vermijd in elk geval het planten van bloembollen tijdens een vorstperiode of met extreem natte grond, want dan is het risico dat de bloembollen bevriezen of wegrotten te groot. Zou zonde zijn!

Wat planten?
Om al vroeg in het jaar te genieten van bloemen in de tuin, kan je verschillende soorten voorjaarsbollen planten. Zo groeien sneeuwklokjes en winterakonieten al in januari. In februari kun je vervolgens genieten van krokussen, opgevolgd door narcissen in maart. In april kun je genieten van extra veel kleur, want veel bollen komen dan tot bloei: tulpen, hyacinten, fritillarias en blauwe druifjes worden dan aan het rijtje toegevoegd. In mei komen daar de Alliumsoorten bij.