KLEUR IN JE TUIN IN HET NAJAAR: MET DEZE PLANTEN LUKT HET

Herfstaster
Een prachtige paarse plant die de kou van de winter overleeft: de herfstaster. Hij bloeit in het najaar als andere planten allang zijn uitgebloeid. Perfect om kleur in de najaarstuin te brengen: de bloemen zijn paars en dat blijft lang zo.

Geranium
Je hoeft er niet per se achter te zitten als je ouder bent, ze zijn erg leuk voor kleur in de herfsttuin: geraniums. Ze bloeien van lichtblauw tot lila met wit in het midden. Als je gaat voor de geraniumsoort Gerwat weet je zeker dat je er lang van kunt genieten. Hij bloeit goed en vol tot eind november.

Lampenpoetsersgras
Lampenpoetsersgras heeft lange platte bladschijven en een langwerpige, ronde bloei. Hij groeit in pluimvorm en die hangende haren zijn hét kenmerk van deze plant. Vroeger werd hij gebruikt als ragebol voor de glazen kap van olielampen, vandaar de naam lampenpoetsersgras. Inmiddels zetten mensen ‘m neer voor de sier. Hij groeit het hele jaar door, maar in de herfst verkleurt het blad. Heel mooi!