Zorg voor meer dieren in de tuin met mooie planten

In dit artikel leer je hoe je met de juiste planten in je tuin voor meer dieren kunt zorgen. Je leert welke planten er voor welk dier geschikt zijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat alle dieren in je tuin tevreden zijn.

Wat zijn dieren in de tuin?

Er zijn veel verschillende soorten dieren in de tuin te vinden. Zo zijn er vogels, konijnen, egels, honden en katten. Maar ook bijen, vlinders en kevers zijn er veel van te vinden. De meeste dieren in de tuin zijn klein, maar sommige kunnen groot worden. Konijnen en egels bijvoorbeeld. Dieren in de tuin eten vaak planten of insecten. Vogels eten ook regelmatig wormen op uit de grond.

Hoe kunnen planten helpen?

Plants can help by providing food and shelter for animals. By planting native species, you can attract more wildlife to your garden. Insects, birds, and other animals will all benefit from the presence of plants.

Soorten planten die helpen

Er zijn veel verschillende planten die je in je tuin kunt planten om ervoor te zorgen dat er meer dieren zullen komen. Een aantal van deze planten zijn:

-Korenbloemen: korenbloemen zijn een geweldige keuze als je vlinders en hommels wilt aantrekken. Plant ze in de volle zon in droge, wellige grond. Zorg ervoor dat je de bloemen snoeit nadat ze uitgebloeid zijn om zo nieuwe bloemen aan te moedigen.

-Vingerhoedskruid: dit is een andere populaire keuze onder vlinders en hommels. Vingerhoedskruid kan in verschillende grondsoorten groeien, maar het doet het het beste in lichte, voedzame grond met veel humus. Het kan ook goed tegen droogte en heeft daarom minder water nodig dan andere planten. Snoei de bloemen regelmatig af om nieuwe bloemen aan te moedigen.

-Sla: sla is een favoriete keuze onder vlinders en hommels. Het komt het beste tot zijn recht in lichte, humeuze grond. Zorg ervoor dat je de bloemen regelmatig afsnoeit om nieuwe bloemen aan te moedigen.

-Hortensia’s: hortensia’s zijn een geweldige keuze als je bijen en vlinders wilt aantrekken. Plant ze in de volle zon of halfschaduw in lichte, voedzame grond met veel humus. Geef ze regelmatig water, maar laat de grond tussen de bewateringen droog uitdrogen.